2011. október 23., vasárnap

szülinapi iszony

történt hogy tegnap volt a szülinapom. Már a péntek este rosszul indult, fogorvos, nekem ideg majd itthon nagy alvás, reggel fogfájás feldagadt inci hely és fájdalom, ma már vasárnap jobb  a helyzet ebből a szempontból.

Tegnap a Norbi elvitte az autóm és lecserélték a kerekeket meg dolgaik voltak. Majd 1/2 12 előtt jelezte hogy még jó óráig nem jön menjek az ünnepi ebédért. El is mentem csak nem értem oda mert kicsit elnéztem egy dolgot és belém jött egy autó. Nem akarok mentegetőzni de nem volt autó sehol amikor behajtottam a kereszteződésbe majd odaért.Hát ennyi, kicsit ki is vagyok miatta.........Nem az autó miatt hanem hogy körülnéztem és nem láttam senkit és most ezért is fáj a lelkem hogy tehettem ezt? ...................
Egy csomó pénz is lesz. Sajnos így a hét végi utazás elnapolva, bár a Norbi útlevele még meg sem jött, de akkor is most ez nem hiányzott.

2011. október 22., szombat

napjaink

Lassan az októbernek is vége. Apával már régen tervezünk egy olyan napot, amikor elvonulunk gyerekmentesen valahova. Mindegy hova csak ne kelljen a picikre figyelni, folyamatosan fegyelmezni. Már volt egy nap amikor vettem ki szabit de apának közbe jött valami, de a héten hétfőn semmi nem állhatott utunkba. Elmentünk az Aquaworld-be. Nagyon jó volt ketten. Annyit csúszdáztunk, pihentünk hogy csak na. Csak 1/2 5-kor jöttünk haza, így tényleg nagyon hosszú napot töltöttünk kettesben. Meg is beszéltük hogy ha sikerül akkor többször csinálunk valami hasonlót.
Közben a Petra a héten nem volt oviban. Kicsit krehál, de semmi vészes. Se láz se semmi más.Mondjuk már a Dani is kezdi. A Dani nagyon ügyes a suliban. ég nincs kacagó 5-e, de sok csillagja és pirosa van. Nagyon várja a szünetet, ami már csak 1 hét. Nagyon jól megy neki a német. Olyan sok szót tud már most hogy csak na és mondókát is persze. Na így van értelme a heti 5 németnek Nem?

2011. október 1., szombat

sok a dolog

Nagyon el vagyok fáradva estére így a blogolásra sincs időm. Örülök ha a gyerekekkel lehetek a legtöbbet. Sok minden volt augusztusban. Elkezdődött az ovi. Petra nagyon jól veszi az akadályt. Semmi hiszti. Csodálják is az oviban, hogy milyen fejlett ezen a téren is, mint egy nagy ovis, pedig ő a  legkisebb a csoportban. Nagyon jól eszik, pedig ettől féltem a legjobban mi lesz az étkezéssel. De ez is kipipálva. Minden nap mosolyogva megy be a csoportba és nagyon édes ahogy eljön délután. Mindig jelzi hogy ő holnap is jön....
A Daninak már keményebb volt a váltás. 6 régi csoporttárs mellé 17 új gyereket kellett megszoknia. Volt is hullámvölgy a magatartásával, de úgy néz ki minden ok lesz. Már csak pirosakat hoz délelőtt és délutáni magatartásra is.Járunk zeneiskolába is. Kicsit sok de trombitálni is el akart kezdeni, így elkezdhettük azt is. Ott a tanár el van ájulva tőle hogy milyen tehetsége, azt mondta hogy őt az Isten is trombitásnak teremtette.Nem volt gond a fújóka megfújással már kisebb népdalokat, gyerekdalokat játszik trombitán C-D hangokkal (pl. süss fel nap.)Sokat gyakorol. Vasárnap mindig megy a papához és fújják. Nagyon aranyos. Felállítjuk itthon is kotta-állványt és kezdi a gyakorlást velem is.