2010. november 29., hétfő

minden ok

szóval nincs semmi különös. Petra és Dani nagyon aranyosak. Néha extra huncutak, de ez nem újdonság.Szombaton voltunk Tatabányán megvettük a vonatjegyeket. Nagyon izgi, csak a hó vagy eső ne essen pénteken és szombaton Bécsben. Már 2 hónapja foglaltam szállást (Panzió ) egy édes belvárosi panzióban. 2 napomba telt de sikerült megtalálni ezt a panziót, mert fontos volt hogy a gyerekekkel közel legyen az Ádventi Rathausplatz-hoz. A Norbi nézte a képeket: ez ilyen "lepukkant"? Mondom nem ez still bútorral berendezett olyan igazi bécsies. Szóval a Rathaus-tól van 2 percre gyalog és igen aranyos. Nekem nagyon tetszik és az ára sem a Sacher-é. Szóval jó lesz ez. De a legjobb a vonatozás. Hogy nem kell vezetni és szabadak vagyunk mint a madár. Ha jól sikerül megyünk nyáron is.Most is mindenki jön . Szóval igazi turistás kaland babakocsival. A Dani úgy be van sózva hogy csak na és nem megy oviba pénteken ami külön öröm.

Többször indultunk már Bécsbe. Egyszer a soproni kórházig is eljutottam 4 napig benn hesszeltem és a spontán vetélésen kezdete oda datálódik  nuku adventi vásárral.. Majd még 2 hétig velem volt a baba de csak nem stimmelt valami majd elvették tőlem. Innen ismerem Zitát egy kórteremben voltunk 2007. karácsonya előtt.

Előtte voltunk tavasszal egyszer Bécsben spontán kerestünk a Schönbrunn-i Kastélyt, 1,5 óránkba telt (persze térkép nélkül), talán itt is van róla kép. Jó kis kirándulás volt az is Sopronból indulva.

Szóval reménykedem hogy most minden ok lesz , de biztosítás nélkül sehova nem megyünk, ilyen előzményekkel.

2010. november 15., hétfő

Petrus okosság

Petrus lassan 2 éves. Nagyon hosszú haja van. Ha megmossuk és kilapul akkor a háta közepéig ér. Nem szeret fésülködni, de azért néha már ő javasolja cofit. Nagyon sokat beszél. Mondjuk mindennek az első 1-2 szótagját mondja. Elég tiszta a beszéde, persze vannak hangok amik absz. nincsenek meg.
Imád az ovi udvarán és a Dani csoportszobájában szaladgálni. Most kezd kicsit félős lenni. Reggel csak 1/2 7-ig alszik majd 10-1 ig. Napi 1-szer csak, de jó lenne most már ezt kitolni.

Ma reggel elvittuk a Dani oviba és elszaladtunk fodrászhoz (végre megnyírtak). A Petra végig aszisztált. Nagyon édes volt.

2010. november 9., kedd

Liba bál


Daniék a helyi liba bál fellépői voltak nagyon édesek a népviseletben és a kis műsor amit előadtak nagy élmény volt. Gyalog mentünk le a művházba majd vissza. Jó kis séta volt. ár elmúlt 8 mire hazaértünk, Petra jól elfáradt és rögtön aludt is :o))