2010. február 25., csütörtök

betegen

Sajnos mindenki beteg. A Dani már lassan kiláball, a Petra most tetőzik ,én most mentem bele :-(

Történt hogy majd egy hete voltunk a doktornőnél, rengetegen voltak és valószínűleg ott felülfertőződtünk. Petra csupa láz köhög,így levittem újra a rendelőbe szerdán. Megint vártunk 2 órát és én is benyeltem valamit mert már nem éreztem jól magam. A Petra nem csak fogzik, hanem mindene (garat, mandula) be van gyulladva, szörtyög bronchitise is van.

Én este már nagyon rosszul voltam, majd szétment a fejem, köhögtem éjjel magas lázam lett. Reggel én mentem az orvoshoz nekem is ugyanazok vannak mint a kislánynak. Jó erős gyógyszert kaptam, köptetőt.

Reméljük apa állja a sarat, bár már neki is vannak fájdalmai. De nagyon aranyos volt mert ma a Danit elvitte a Füle mamához és a kislánnyal csak ő volt, így én alhattam egész nap.

2010. február 21., vasárnap

Foci

Nagy napra ébredt a család. Mindenki nagyon izgatott volt a foci miatt. A Dani folyamatosan azt mondta hogy ő a kupát szeretné.

Nagyon ügyesen játszottak és pontegyenlőséggel viszont kevesebb lőtt góllal lettek másodikok. Kicsit el is volt szontyolodva a Dani emiatt. De kaptak szép érmet. Itthon nagyot aludt mert a 4 meccs ami 20 perces volt ( 2-szer 10) sok erőt kivett belőle.

 


 

2010. február 19., péntek

Dani beteg

Dani beteg lett sajnos. Nem ment keddtől oviba, mert kicsit köhécselt, így inkább  itthon tartottam, majd pénteken már elvitte orvoshoz mert annyira köhögött. Kapott gyógyszert. Vasárnapra meg kellene gyógyulni mert  foci-kupa lesz nekik.
 Különben nagyon aranyosak együtt a Petrával. A Dani ügyesen beveszi a gyógyszereket. Szóval egy szavam sem lehet rájuk.

Itthon minden nap főzőcskézünk, teszünk-veszünk és nagyon jól elvagyunk.Rajzolunk, festünk vagy csak elvagyunk. épp most beszélgettük hogy dvd-t nem is tudom mikor nézett utoljára a Dani. Persze a Jim-jamen a Thomas még mindig nyerő de nem annyira hogy nélküle ne tudna élni.

Dani ma este nem focizhatott mert inkább pihentettük vasárnapra.

Farsang

Szombaton volt Dani farsangi bálja a tornateremben. itthon már mindenkinek betanította a táncot amit ott fognak táncolni, de így is új volt a családnak. Nagyon szépek voltak a sváb népviseletben és a tánc igazán jól sikerült. Azt ne is mondjam hogy a Vandával táncolt, akit nagyon szeret. Hárman vannak egy kis klikkben Vanda, Flóri és a Dani.


 

 

2010. február 10., szerda

a játék köszönöm Kata

Játékra invitált Kata!
8 kérdésre kell válaszolni.Nézzük akkor:

1;Ha nyernék a lottón...
Rengeteget utaznék és megmutatnék minden általam érdekesnek talált dolgot, a gyökereinket, rengeteg kulturális látnivalót a gyerekeimnek Persze nem feledkeznék meg a családomról és az általam fontosnak vélt szervezetekről sem.

2;Rossz szokás...
A feledékenység és hogy mindenen könnyen átlépek (de lehet hogy ez néha jó :o))

3;Koffein..
Nekem nincs ilyen jellegű szükségem, csak ritkán iszom cappuccinot, viszont gyakran teázom (napi 2 liter) ami szerintem már néha kóros.

4;Színem..
csokibarna, pedig nem állítólag  a hideg színek állnának jó, de azokat nem szeretem

5;Mi van most rajtam..
Pizsama ( és céklásodom........ )

6;Háziállat...
sajnos nincs pedig imádom a kutyákat, de remélem amint kertes házba költözünk kapok is egyet.

7;10 év múlva hol látod magadat?..
egy szép házban, boldog családi körben

8;Legutóbbi nagyon jó élmény...
Bükkszentlélek -Bánkút hétvége

Játékot tovább adom:
Zsuzsinak
Zitának
Évának
Tündinek

2010. február 7., vasárnap

Hétvége

A február első hétvégéjét a Bükkben töltöttük. Nem indult jól a dolog mert péntek reggel nem lehetett a Vadkörtefa utcában közlekedni, nekünk meg a kocsink a hátsó parkolóban volt :-(( Mivel egész éjjel süvített a szél, így méteres hófalak voltak és az utat sem lehetett látni.
De az önkormányzat kitett magáért és ha egy nyomon is de lehetett közlekedni. Így a tervezett 8-as indulás helyett lett 9-es az indulás. Az úton a Petra velünk a Dani a mamáékkal utazott. Még alig értünk a 117-es útra de a Petra már rázendített és így teljesen paffon utaztunk Pestig visított majd bealudt. Mondjuk csak kb. negyed órát aludt mert megálltunk, de lényegesen jobban volt utána. Majd ebédeltünk a 60-asban és irány Boconád.

Drága Margit nénje sírját látogattuk meg aki sajnos karácsonykor hagyott itt minket. Majd a házát is megnéztük utoljára.  Drága ez Neked szól, nyugodj békében:

"Nőnek az árnyak s ahogy
fogynak az esték,
úgy fáj egyre jobban,
hogy minden csak emlék.

A Te szíved nem fáj,
de a miénk vérzik,
mert a fájdalmat
csak az élők érzik."


 Majd irány Bükkszentlélek. kicsit keveregve nem a megszokott úton, de eljutottunk 1/2 5-re a szállásig. Másnap meghódítottuk a bánkúti lejtőket és apa és Dani nagyon helyesen síelt. Petra nagyot aludt a friss levegőn. 
Vasárnap reggeli után irányba vettük Egerszalókot. Esett éjjel jó 15-20 cm hó így lassan utaztunk, de nagyon; az úton minden rendben volt és így épségben a szalóki fürdőbe értünk. Jól kiáztattuk magunkat. Majd irány haza. 2 körül ebédeltünk a 60-asban, majd  4 után itthon voltunk.